Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Понад три мільйони гривень спрямують на термомодернізацію міської гімназії та НВК №13

Понад три мільйони гривень спрямують на термомодернізацію міської гімназії та НВК №13

У Ковелі докладають зусиль, задіюють всі можливі ресурси, аби першого вересня дітей зустріли  оновлені, затишні  освітні заклади, в яких школярі під час навчання почувалися б комфортно, безпечно й щасливо.

Крім того, що на ремонт виділені значні фінансові ресурси з міської казни, завдяки співпраці з народним депутатом Степаном Івахівим та його благодійним фондом «Патріоти Волині» вдалось отримати кошти і з державного бюджету – понад три мільйони гривень. Зокрема, на тепломодернізацію міської гімназії – 995 тисяч  гривень та НВК №13  – 2 млн 104, 8 тисяч гривень.

На сьогодні у гімназії роботи наближаються до завершення. Там поміняли одні з вхідних дверей  та 73 вікна на енергоощадні. Вони мають п’ятикамерний профіль та двокамерні склопакети, оптимально зберігають тепло в приміщенні, є міцними та надійними. Уже стовідсотково навчальний заклад матиме нові сучасні вікна. Частину вдалось встановити раніше. Допомогли батьки та благодійники.

Як нам повідомила виконувач обов’язків директора Галина Лихобицька, у найближчі дні вони чекають бригаду будівельників, яка займеться відкосами. Планують, що  гімназисти свято знань зустрінуть в оновленому приміщенні.

У НВК №13 теж новий навчальний рік розпочнеться з якісними змінами. Тендер відбувся і незабаром тут підрядник розпочне монтаж металопластикових конструкцій. Тож з настанням холодів  учні та вчителі  цих навчальних закладів відчують «потепління» у своїх приміщеннях. А для місцевого бюджету – це й економія коштів за опалення.

Міський голова Олег Кіндер каже, що це уже стає хорошою традицією - така співпраця з народним депутатом, коли він на державному рівні відстоює інтереси Ковеля. До слова, торік  місто отримало субвенцію з Державного бюджету   на термомодернізацію дошкільних навчальних закладів - понад 2 млн 269 тис.грн. Це дало змогу завершити заміну вікон на енергоощадні в ДНЗ №№ 1,4,5, 8 та 9.

Окрім цього, у ДНЗ № 5 оновлено ще й фасад. Згідно з сучасними, європейськими технологіями та вимогами його утеплили екологічно чистими матеріалами.

Впродож останнього часу у нашому місті значні бюджетні асигнування виділяються на освіту. Минулого року на поточні та капітальні ремонти  закладів з бюджету розвитку  використано майже 6 мільйонів гривень, цьогоріч планується стільки ж.

Відділ внутрішньої політики, організаційної роботи та
зв'язків з громадськістю

Читайте також:

07 серпня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти