Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі – виставка місцевих художників «Моя земля талантами багата»

У Ковелі – виставка місцевих художників «Моя земля талантами багата»

Учора з нагоди 105-ої річниці з дня смерті великої поетеси Лесі Українки ковельчани вшанували пам'ять видатної землячки. Її любов до народу та писемного слова, творчість, сподвижництво надихали інших та мали неабиякий вплив на подальший розвиток культури та духовності українців.

Саме в ці пам’ятні дні у залах галереї мистецтв розгорнуто виставку ковельських художників під назвою «Моя земля талантами багата». Земля, по якій ходила Леся Українка, надихає майстрів до творчості, вони черпають натхнення з її доробку. Щороку в експозиціях ковельчан можна побачити роботи, які ілюструють твори славетної поетеси, змальовують місця, де вона бувала, та природу, в яку була закохана.

Уже традиційно, влітку наші майстри відкривають колективну виставку. Цього року експозиція особливо яскрава та колоритна. Просто з вулиці вона заманює відвідувачів вогняними червоними маками, зеленню лісів та спокоєм поліської краси. Потрапивши в цей мистецький оазис, можна заховатись від літньої спеки, побачити вальс барвистих квітів та згадати, яким місто буває взимку.

На вернісажі представлена творчість понад двадцяти майстрів пензля. Серед них добре відомі відвідувачам імена – Віра Холодова, Тетяна Степанюк, Оксана Цюп’яшук, Лариса Іщук, Ярослав Потапчук, Микола Конопацький, Віктор Мельник. Їх роботи з легкістю можна впізнати за манерою виконання, інтенсивністю мазка та сюжетом. Викликають інтерес й картини аматорів – Анни Хомич, Тетяни Ярмошик, Наталії Балецької, Василя Лебедя. Виставку доповнюють оригінальні текстильні ляльки Ірини Адесової та вироби з шерсті Ольги Комісарик.

Цікавою та різноманітною вдалась мистецька добірка, яка не залишить відвідувачів байдужими. Тому запрошуємо усіх – ковельчан та гостей міста завітати у галерею мистецтв, поспілкуватись з художниками та, можливо, придбати у них якусь із робіт. Адже картина може стати не тільки окрасою вашого житла, а й оригінальним подарунком для друзів. Поспішайте! Експозиція буде функціонувати впродовж місяця у виставкових залах, що знаходяться за адресою: вул. Незалежності, 89.


Василина Столярчук,
науковий співробітник Ковельського історичного музею  

Читайте також:

02 серпня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти