Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Найбільше ковельчан турбують комунальні та соціальні проблеми

Найбільше ковельчан турбують комунальні та соціальні проблеми

Цьогоріч, впродовж другого кварталу надійшло 681 звернення громадян. Порушено різнопланові питання. Зокрема, вони стосувалися комунального господарства, соціального захисту, аграрної політики та земельних відносин.

З пропозиціями, заявами та скаргами до виконавчого комітету звернулось 1979 громадян, що на 226 більше ніж за аналогічний період минулого року.

Збільшилась кількість звернень від вищестоящих органів влади. Загалом їх надійшло 116, з них: облдержадміністрація – 13, Урядова гаряча лінія - 95.

Частіше надходять й колективні заяви. У другому кварталі їх отримано 69, що складає 10,1% від загальної кількості. Проте, повторні залишаються майже на такому ж рівні, як у минулому році.

Аналіз даних свідчить про те, що найчастіше ковельчан турбують комунальні питання (становлять 36,4 відсотка від загальної кількості). Йшла мова про покращення послуг водопостачання, проведення робіт з освітлення вулиць міста, утримання та ремонт будинків, комунікаційних мереж, доріг, правомірність підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та ін.

Громадянам надавалась допомога. Комунальні підприємства проводили відповідні роботи. Заявники отримували письмові відповіді у передбачений законодавством термін.

Часто мешканці міста просять посприяти у вирішенні соціальних проблем. Варто зауважити, що цьогоріч, в порівнянні з минулим, кількість таких звернень зменшилась на 7,1 відсотка. Серед тих, які найчастіше хвилюють ковельчан: отримання допомоги, соціальних виплат та субсидій.

Поступово зменшується кількість заяв щодо аграрної політики і земельних відносин (у другому кварталі поточного року - 79, аналогічний період 2017 - 85). Спірні питання розглядалися узгоджувальною комісією. За результатами, громадянам надавались письмові відповіді.

Варто зауважити, що у міського голови постійно на контролі питання щодо покращення житлових умов сім’ям загиблих учасників АТО, учасникам бойових дій, інвалідам війни, багатодітним сім’ям.

Як завжди актуальні питання будівництва, архітектури та містобудування. За звітний період надійшло 69 звернень з цієї тематики. Громадяни зверталися щодо дозволу на укладання договору про пайову участь у розвитку інфраструктури міста, на розробку ПДП території, незаконного будівництва, добудови та перепланування квартир, проведення ремонтів та реконструкцій рекламних щитів.

Особливу увагу влада приділяє ковельчанам, які потребують соціального захисту та підтримки. За звітний період до міського голови та його заступників надійшло 305 заяв від цієї категорії осіб.

Серед усіх порушених питань: 316 - вирішено позитивно, 3 - відмовлено, 192 - надано роз’яснення, 5 - надіслано за належністю відповідно до ст. 7 Закону України “Про звернення громадян”, 165 - перебувають на додатковому контролі до остаточного вирішення.

У відповідності до ст. 22 Закону України “Про звернення громадян” прийом з особистих питань проводиться згідно з графіком, який розміщено на офіційному сайті міської ради. Тут також можна ознайомитись з інформацією про роботу із пропозиціями, заявами та скаргами.


Надія Кончаківська, начальник загального відділу


 

Читайте також:

13 липня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти