Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельчанка – переможець міжнародного конкурсу з українознавства

Ковельчанка – переможець міжнародного конкурсу з українознавства

У березні 2018 року стартував XI міжнародний кон¬курс з українознавства для учнів 8-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. У ньому традиційно (уже втретє) беруть участь учні КЗ "НВК І-ІІІ ст. № 13-колегіум" м. Ковеля".

Наукові роботи юних дослідників щороку високо оцінюються журі, тож призові місця на IX та X міжнародних конкурсах з українознавства стали гарною традицією цього навчального закладу, а активна підтримка талановитої молоді керівництвом НВК та управлінням освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради — фундаментом і запорукою розвитку творчого та наукового потенціалу учнів.

Цьогоріч на XI міжнародний конкурс з українознавства було надіслано наукове дослідження на тему "Особливості інтернет-журналістики на історичну тематику в умовах війни з РФ (на матеріалі інтернет-видання "Історична правда")". Цю наукову роботу написала учениця 11-Б класу Дарина Воздіган (науковий керівник — вчитель українсь¬кої мови та літератури Інна Трофімук).

Зазначимо, що учениця уже вдруге намагалася підкорити вершини міжнародного конкурсу, адже у 2017 році дівчина виборола II місце за наукову роботу та І — у тестуванні з українознавства.

Цього року зусилля Дарини увінчалися успіхом: її наукове дослідження за результатами І заочного етапу було гідно оцінене журі й у НВК надійшло запрошення взяти участь у фіналі XI міжнародного конкурсу з українознавства.

Звичайно, непросто було вибороти місце серед добре підготовлених, націлених на перемогу юних науковців із 23 областей України та ряду країн (Грецької Республіки, Королівств Бельгії та Іспанії, Республіки Польщі). Проте наполеглива праця щодо написання наукової роботи, ґрунтовні знання з української мови, літератури та історії, продемонстровані під час написання контрольної роботи, а також добре підготовлений, активний захист власного дослідження принесли гідний результат — Дарина Воздіган була визнана переможцем XI міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 -х класів загальноосвітніх навчальних закладів та нагороджена грамотою й цінними подарунками.

Приємно було чути слова подяки за підготовку Дарини на адресу її наукового керівника, вчителя української мови та літератури Трофімук І. В. від голови журі конкурсу, директора Науково-дослідного інституту українознавства, а для самої учениці не менш приємними стали слова подяки від члена журі, кандидата історичних наук Хоменка О. А., який відзначив високий науковий рівень дослідження, його ґрунтовність та аргументованість.

Ми щиро вітаємо Дарину, її батьків, наукового керівника Трофімук І. В. та "НВК І-ІІІ ст. № 13-колегіум" м. Ковеля" із перемогою та бажаємо дівчині нових успіхів та досягнень у житті!

Валентина РОМАНЧУК, вчитель української мови та
літератури, голова методоб'єднання
вчителів-словесників КЗ "НВК І-ІІІ ст. № 13-колегіум" м. Ковеля".

Читайте також:

13 квітня 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти