Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

У Ковелі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

У Ковелі сьогодні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні — людей, які віддали життя за свободу під час Революції Гідності.

Тоді у Києві загинуло понад 110 людей, але остаточна кількість полеглих достеменно невідома. Життя кожного було сповнене надій, сподівань, турбот, сімейної опіки. Кожен мав рідних, близьких, друзів – і все це обірвалося в одну мить. Найстаршому із Небесної Сотні було 83, наймолодшому - всього 17. Усі вони змусили нас переосмислити реальність, нашу історію.

Біля пам’ятника борцям за волю України зібралися представники міської та районної влади, громадських організацій, установ і підприємств, духовенство, учнівська та студентська молодь, аби вклонитись Українським Ангелам, висловити вдячність безпосереднім учасникам тих подій за те, що проявили високу громадянську позицію, доклали чимало зусиль заради кращого майбутнього своєї країни.

Ведучі Наталія Гончар та Альона Мельникова-Малюга нагадали про події 2014 року. Тоді українська нація об’єдналася і продемонструвала усьому світові своє нестримне бажання жити у вільній країні. Боротьба Майдану завершилась перемогою над злочинним режимом тодішньої влади. На жаль, на її вівтар було покладене найцінніше – людське життя.

Минуло чотири роки від «чорного четверга» - 20 лютого, коли на очах у всього світу влада розстрілювала свій народ. Людей, які не зважаючи ні на що, пішли у бій з несправедливістю – заради України.

Пам’ять про мужніх патріотів ковельчани вшанували хвилиною мовчання.
Сьогодні – день спогадів і смутку. Це ще одна можливість згадати загиблих за свободу та помолитись за рідну країну. Молитва звучала впродовж усіх подій на Євромайдані, тож і сьогодні вона об’єднала усіх, хто прийшов до пам’ятника борцям за волю України.

Панахиду за загиблими відслужив благочинний УПЦ КП м.Ковеля протоієрей Анатолій Александрук з духовенством.

По завершенню - до підніжжя пам’ятника лягли квіти.




 

Читайте також:

20 лютого 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти