Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

“Тиждень англійської мови” - у ковельських школах

“Тиждень англійської мови” - у ковельських школах

У Ковельському міському центрі для сім’ї, дітей та молоді вже кілька місяців працює молода та креативна Кесіді Кремтон – волонтер Корпусу Миру США. Завдяки її завзятості та великому бажанню сприяти дітям і молоді у їх культурному, освітньому розвитку вдається здійснювати чимало заходів.

На минулому тижні завершився перший значний проект, який організувала Кесіді Кремтон в рамках співпраці міського центру з управлінням освіти “Week of English» (“Тиждень англійської мови”) для учнів міста. Понад 400 школярів мали змогу відвідати урок англійської мови, який підготувала та провела Кесіді. Почути істинного носія мови, яку вивчаєш, спробувати вести діалог з представником американської нації, погодьтеся, було цікаво.

Сама Кесіді Кремтон розповідає: “Тиждень англійської мови” - це гарний проект, який мені дуже припав до душі. Я мала нагоду побувати в усіх школах Ковеля та познайомитися з учнями і вчителями. Усі були ввічливими та люб'язними зі мною. Я відчула, що вони раді зустрічі. Сподіваюсь, що зможу працювати з багатьма з них у своїх майбутніх програмах.”
Кожен мав змогу особисто поспілкуватися з американською гостею англійською мовою. Діти з щирою зацікавленістю слухали, як Кесіді викладає матеріал, ставили запитання, проявляли найкращі свої якості та показували хороший рівень знань у вивченні англійської.

Таке безпосереднє, щире спілкування - корисний досвід для ковельських учнів. Нам вдалося почути враження деяких з них. Тетяна Бєлікова, яка навчається у 10-А класі СШ №3: “Урок з Кесіді мені дуже сподобався. Дізналася багато цікавого і гарно провела час. Я б хотіла, щоб таких занять у нашій школі було більше.” Дев'ятикласниця ЗОШ №10 Анастасія Чак переконана, що “таке “живе” спілкування — це найкращий шанс удосконалити розмовний рівень своєї англійської”.

Потрібно віддати належне педагогам та адміністраціям навчальних закладів, які підготувались до проведення уроків: забезпечили проектором і ноутбуком, тематичними відеоматеріалами.


Як зізналася Кесіді, що найзворушливішим для неї було, коли заходила у клас, а там — діти у різнобарвних українських вишиванках, які з гордістю розповідали про свою школу, її історію (англійською мовою), коли запрошували на лінійку, де вшановували пам’ять героїв рідної землі. Такі моменти залишаються у пам’яті назавжди. Завдяки цій роботі дівчина дізналася багато нового про українську ментальність, наших трудолюбивих та щирих людей.

Проект “Week of English» успішно завершився. Відтепер усі бажаючі можуть відвідувати безкоштовний розмовний англійський клуб щочетверга: о 15.30 - учні від 12 до 14 років, о 16:15 - від 15 до 17 років та о 17:00 — молоді люди віком 18- 30 років, який працюватиме у приміщенні центральної районної бібліотеки.



Ковельський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді 

Читайте також:

09 лютого 2018
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти