Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельчани відзначають головне свято країни

Ковельчани відзначають головне свято країни

З нагоди Дня Незалежності ковельчани у святковому українському вбранні прийшли на площу «Героїв Майдану», щоб взяти участь у традиційному параді вишиванок «Орнаменти незалежності», який у Ковелі проводиться щороку з ініціативи міської влади.

Урочистою ходою під супровід муніципального духового оркестру, з Державними Прапорами України колона пройшла від площі Героїв Майдану до меморіалу Слави.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за Незалежність нашої країни та поклали квіти до стели пам’яті на честь земляків - загиблих учасників АТО.

А далі всі рушили до пам’ятника Тарасу Шевченку. Саме там відбулися основні заходи, які розпочались із Молитви за Україну, яку відслужили представники УПЦ КП міста Ковеля.


З Днем Незалежності привітав громаду міський голова Олег Кіндер. Він зауважив: «Сьогодні - це не просто День народження держави. Це день пам’яті про цілі покоління наших предків, які творили націю і боролися за незалежність, про тих, хто віддав своє життя за Україну, захищаючи її територіальну цілісність на сході. Це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти мудрість. Майбуття - виховувати в нас відповідальність за прийняті рішенння»

Олег Олексійович висловив вдячність усім міським жителям за сумлінну працю, завдяки якій Ковель – знане і гарне місто, з особливим колоритом, хорошим економічним і культурним потенціалом/

Міський голова відзначив Почесними грамотами представників трудових колективів, учасників АТО, волонтерів, громадських активістів.


Серед нагороджених - член ГО «Ковельська спілка учасників бойових дій на сході України» Дмитро Прокопчук, заступник головного лікаря Ковельського міськрайонного територіального об’єднання з економічних питань Валентина Корецька, директор ПТМ «Ковельтепло», депутат міської ради Володимир Бойко, начальник вокзалу ст. Ковель Рівненської дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці Василь Сілівончик, заступник директора з навчально-виховної роботи НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня № 11-ліцей» Леонід Дудчик, костюмер НД «Просвіта» Лілія Літвін, головний бухгалтер РЖКП №1 Ольга Махнюк, член ГО «Майдан Гідності» Галина Мевчук.


Сьогодні біля пам’ятника Тарасу Шевченку стартував патріотичний проект «З Батьківщиною в серці».

Впродовж року ковельчани будуть вишивати чоловічу велетенську сорочку. Вона за розмірами підійде постаті Кобзаря, втіленій в монументі у нашому місті.

Право покласти перший хрестик надали головній кравчині цього незвичайного виробу Аллі Лущенковій. Далі естафету підхопили знана майстриня в нашому місті Ніна Габрилевич та маленька п’ятирічна ковельчанка Улянка Нечипорук.

Зробили стібки на сорочці і захисники донецького аеропорту, бійці 80-ї бригади Андрій Луцик та Віталій П’ясецький.

Організатори акції - ГО «Велика ідея» передали крайку в навчальні заклади міста. Першим розпочне роботу над елементом вишиванки колектив ЗОШ№1.

Ініціатори зазначили, що вони хочуть, щоб якнайбільше людей різних поколінь долучились до спільної справи і разом створили унікальну сорочку.

Усі бажаючі уже сьогодні могли стати її авторами. Біля виробу зібралось чимало ковельчан, яких і об’єднала вишиванка.

Приваблювали ковельчан фотозони у національному стилі, які спеціально до свята виготовили  колективи –  народного дому «Просвіта», художньої школи, освітян,  медиків, ГО «Союз Українок», Центру соціальної реабілітації дітей –інвалідів.

Цілі родини, друзі робили знімки на фоні української хати чи під кетягами калини. Примітно, що всі ці фотостудії під відкритим небом додали неабиякого колориту парку Т.Шевченка і стали його окрасою.

Ковельські митці до дня народження країни підготували цікаву концертну програму. Впродовж двох годин біля Турії звучали українські пісні та приваблювали глядачів запальні народні танці.

Далі святкування перемістилось в центральну частину міста, де всіх розважав фольклорний гурт «Намисто». Його керівник Наталія Гончар  запрошувала  на веселий танок та до участі в караоке.

А ввечері свою програму «Зі святом, ковельчани!» мешканцям міста подарував джаз-бенд.






 

Читайте також:

24 серпня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти