Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі відбулись урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України

У Ковелі відбулись урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України

Урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України у Ковелі розпочались о 9 годині з церемонії підняття національних символів над приміщеннями установ, організацій, у навчальних закладах міста.

Традиційно у цей день ковельчани зібрались на бульварі Лесі Українки, де вперше у серпні 1990 року у місті замайорів синьо-жовтий стяг. Тоді патріоти України засвідчили свою національну позицію, зробивши це одними з перших на Волині.

Це місце є знаковим для Ковеля ще і тому, що торік тут встановлено пам’ятник борцям за волю України.

Прийшовши із віків, синьо-жовтий прапор освячує тисячолітній шлях нашої держави і нації. Він був з українським народом у всі вирішальні історичні моменти.  Під цим прапором український народ на весь світ засвідчив своє прагнення до свободи, незалежності та гідного життя.

До присутніх звернувся міський голова Олег Кіндер. Він зауважив: «З часів Революції Гідності наш прапор набув особливого значення, бо розгорнувся в душі кожного свідомого й мислячого українця. Сьогодні він – більше ніж символ. Він ознака загальнонаціональної єдності, нашого європейського майбутнього.

На жаль, останнім часом наша святиня у поєднанні з чорними стрічками символізує скорботу за загиблими захисниками України.

З Державними Прапорами ми проводжали в останню путь Героїв Небесної Сотні. Стрічками синьо-жовтих кольорів оповиті жалобні вінки, Державним Прапором накриті домовини загиблих на Сході військовослужбовців. Проте ми переконані, що мир повернеться на нашу землю і настане день, коли український прапор замайорить на усій території нашої держави».

Панахиду за загиблими Героями України відслужив Благочинний Ковеля, протоієрей УПЦ КП Анатолій Александрук з духовенством.

На завершення до підніжжя пам’ятника борцям за волю України учасники зібрання поклали квіти.


Довідково:
В новітній час вперше в Україні був піднятий національний жовто-блакитний прапор України 23 серпня 1990 року перед будівлею Київської міськради на Хрещатику. Дозволив це зробити офіційний документ: постанова Президії Київської міської Ради народних депутатів. Це був сміливий і навіть відчайдушний крок. Адже майже на рік постанова випередила проголошення незалежності нашої країни. Святковим цей день став з 2004 року після підписання Президентом відповідного Указу.
У Ковелі синьо-жовтий стяг вперше було встановлено 19 серпня 1990 року на бульварі Лесі Українки.
  Над приміщенням міської ради Державний Прапор замайорів 25 серпня 1991 року, а відповідне рішення міської ради було прийняте 28 серпня 1991 року













 

Читайте також:

23 серпня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти