Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі зустрічали учасників поетично-мистецького свята «Лісова пісня»

У Ковелі зустрічали учасників поетично-мистецького свята «Лісова пісня»

Шістнадцятий рік поспіль на Ковельщині проходить поетично-мистецьке свято «Лісова пісня. Щороку у першу неділю серпня на Волинь з’їжджаються літератори, творча інтелігенція, люди, закохані у її слово, аби вшанувати пам'ять, вклонитись видатній українці, ще раз перелистати сторінки її творчості.

Традиційно заходи розпочалися біля пам’ятника славетній землячці у Ковелі. Сюди завітали письменники з України та Білорусі, представники міської та районної влади, депутати, мешканці міста. Ведуча Анастасія Рубець акцентувала увагу на багатогранності таланту Лесі Українки, на неповторності національного колориту та філософській довершеності її творів.

Звернувся до присутніх міський голова Олег Кіндер: «Ця феноменальна жінка дала Україні нетлінний ідеал високої духовності. Вона зуміла знайти в собі мужність боротися з хворобою і прожити недовгий вік так яскраво і повноцінно.
Творчість Лесі України - актуальна та значима для нашого народу. І сьогодні вона звучить потужно й оптимістично, спонукає до дій, гуртує націю.
Спливатиме час, а до цього пам’ятного місця будуть приходити нові покоління, і здійснюватимуться пророцтва Лесі Українки: «Ні! Я жива, я буду вічно жити. Я в серці маю те, що не вмирає».

Олег Олексійович привітав у Ковелі поважне товариство, подякував активу Волинської обласної організації Національної спілки письменників України, особисто її голові Ользі Ляснюк та поетесі Ніні Горик за організацію й проведення мистецького свята.

Про значимість безсмертного Лесиного слова, її драми-феєрії, роль таких творчих зустрічей говорили заступник голови НСПУ Олександр Гордон, керівник Волинської організації письменників Ольга Ляснюк.

На знак пошани й пам’яті до підніжжя пам’ятників Лесі Українки та Тараса Шевченка лягли квіти.

У Колодяжному гості відвідали літературно-меморіальний музей Лесі Українки, спілкувались, обмінювались думками під час мистецької години в «сірому» будиночку Косачів.

Того ж дня лесезнавці, поети та письменники у Ковельській центральній районній бібліотеці зустрілися з творчою інтелігенцією міста та району.

Учора свято продовжувалося в урочищі Нечимному, що поблизу села Скулина. За сприяння міської влади був виділений автотранспорт, який курсував з Ковеля. І всі бажаючі мали можливість долучитися до прекрасного мистецького дійства на лісовій галявині, відвідати музей драми-феєрії «Лісова пісня», пройтися місцевістю, яка колись надихнула Лесю Українку на написання шедевру, насолодитися поезією, народною піснею у виконанні фольклорних колективів. До учасників дійства звернувся заступник міського голови Ігор Прокопів.

 Віриться, що цьогорічна зустріч на Ковельщині подарувала всім духовне піднесення, творче натхнення, щире спілкування і незабутні враження.














 

Читайте також:

07 серпня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти