Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі згадали життєвий і творчий шлях Лесі Українки та поклали квіти до підніжжя її пам’ятника

У Ковелі згадали життєвий і творчий шлях Лесі Українки та поклали квіти до підніжжя її пам’ятника

Учора минуло 104 роки з дня, коли закінчився земний шлях видатної української поетеси, драматурга, громадського діяча Лесі Українки.
Аби віддати данину шани славетній землячці, до її пам’ятника у Ковелі прийшли представники міської та районної влади, освіти, громадських організацій, жителі міста.

Геніальна поетеса до останніх днів свого життя залишалась незламною і нескореною у виборюванні кращої долі для своєї країни та людей. Ведучі заходу Анастасія Рубець та Альона Малюга-Мельникова – методисти народного дому «Просвіта» акцентували на актуальності та значимості творчості Лесі Українки для нашого народу. Згадали сторінки її героїчного життя, унікальність її таланту.

Ми черпаємо натхнення з її творів, сповнюємось твердістю духу, маючи за приклад її силу волі, пишаємось тим, що живемо на землі, яка надихала її писати про Волинь так, що наш край полюбили у світі.

Гордість за талановиту землячку вкотре сповнювала серця ковельчан, які зібралися біля Лесі Українки. Феноменальна жінка, що дала Україні нетлінний ідеал високої духовності. Вона зуміла знайти в собі мужність боротися з хворобою і прожити недовгий вік так яскраво і повноцінно.
Учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника безсмертної землячки.

  Заходи, приурочені пам’яті Лесі Українки, на Ковельщині продовжаться 5-6 серпня. У Ковелі, Колодяжному та урочищі Нечимне відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня»












 

Читайте також:

02 серпня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти