Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковельчанам нагадують про монетизацію субсидій

Ковельчанам нагадують про монетизацію субсидій

Невикористані суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення в обсягах, що не перевищують вартості 100 куб.метрів природного газу або вартості 150 кВт*г електричної енергії, відтепер не залишатимуться на рахунках отримувачів в організаціях, а перераховуватимуться на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі.
Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно до 1 вересня подати заяву у центр надання адміністративних послуг, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.
Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.
Згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином не впливає на процес декларування, а отримана від держави сума не повинна зазначатися у Декларації про доходи громадян.


Софія Сагаль,
начальник управління соціального захисту населення
 

Читайте також:

14 липня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти