Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У День визволення міста від нацистських окупантів ковельчани віддали шану живим і полеглим захисникам рідної землі

У День визволення міста від нацистських окупантів ковельчани віддали шану живим і полеглим захисникам рідної землі

Ветерани війни і праці, воїни-інтернаціоналісти, представники міської та районної влади, силових структур, духовенства, підприємств та установ, громадських організацій зібралися на меморіалі Слави, щоб відзначити пам’ятну дату – 73-ю річницю визволення Ковеля від нацистських окупантів.

Ведуча мітингу, методист народного дому «Просвіта» Світлана Труш повернула присутніх у важкі воєнні роки, зупинилась на історичних фактах, які не підлягають забуттю.
Друга світова війна принесла українській землі багато горя, втрат і випробувань. Зазнали їх Ковель і його жителі. За понад три роки окупації місто було зруйноване майже вщент. 15 тисяч воїнів полягли в боях за його звільнення. Загинуло 9 тисяч мирного населення.
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у роки страшного лихоліття.
До присутніх звернувся міський голова Олег Кіндер: «Від щирого серця вітаю Вас із визначною датою - Днем визволення Ковеля від фашистських загарбників! Разом з Вами радію цій світлій події, яку 73 роки тому подарували жителям нашого міста мужні воїни.

Спливатимуть роки і десятиріччя, проте ми завжди з глибокою вдячністю пам’ятатимемо про подвиг та героїзм славних переможців.

Ми схиляємось в шані перед Вами, дорогі ветерани. Знаємо, якою дорогою ціною дісталась перемога, і вкотре дякуємо за радість мирного життя, за те, що навчили любити свою Батьківщину».

Олег Олексійович адресував слова подяки представникам старшого покоління, які відбудовували Ковель у повоєнні роки, усім, хто пройшов фронтовими дорогами та працював у тилу, солдатським вдовам, дітям війни.

На завершення свого виступу Олег Кіндер сказав: «Мужньо сьогодні відстоюють територіальну цілісність країни наші співвітчизники.
Слава і сердечне спасибі нинішнім оборонцям рідної землі. Пам’ятаймо про живих і полеглих захисників України».

Вклонитись тим, хто віддав своє життя за рідну землю, щороку приходить до Вічного вогню голова ради ветеранів війни і праці Віталій Подолянчук.

Віталій Семенович подякував міській владі, усім ковельчанам, що бережуть пам’ять про визволителів, шанують подвиг солдатів, не забувають ветеранів, яким випав непростий шлях.

Він зауважив, що зараз молоде покоління захищає не тільки незалежність і територіальну цілісність держави, але честь і гідність своїх дідів та батьків, які здобули Велику Перемогу.

На знак вдячності і пошани ковельчани поклали квіти до Вічного вогню.












 

Читайте також:

06 липня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти