Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі подякували за мужність ліквідаторам та вшанували пам'ять жертв Чорнобильської трагедії

У Ковелі подякували за мужність ліквідаторам та вшанували пам'ять жертв Чорнобильської трагедії

Минає 31 рік з дня аварії на Чорнобильській АЕС, але не вгамовується біль, якого завдала нашому народові одна з найбільших у світі техногенних радіаційних катастроф. Незважаючи на значний час, що минув від трагічного 26 квітня 1986 року, чорнобильські проблеми не втрачають своєї актуальності. А увага до них, насамперед до тих, хто постраждав, не стає менш пильною. 

Сьогодні у Ковелі пройшли заходи, на яких вшанували пам'ять про загиблих, подякувати ліквідаторам за героїзм, за силу духу, за те, що стали на захист безпеки людства.

У культурно-просвітницькому центрі зібрались ліквідатори, вдови, представники громадських організацій та міської влади на тематичну зустріч «Чорнобиль - наша пам'ять, наш біль».

Як зазначили ведучі Наталія Гончар та Анастасія Рубець: «Люди, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС були різні за професією, різні за покликання. Але завдяки їхній мужності та звитязі вдалося приборкати смертоносну стихію, врятувати рідну землю від радіаційного опустошення».
Нікого не залишила байдужим гірка, душевна сповідь про пережите вдови командира відділення 6-ї самостійної воєнізованої пожежної частини по охороні міста Прип'яті Василя Ігнатенка із книги Світлани Алексієвич, яку прочитала методист народного дому «Просвіта» Альона Малюга-Мельникова.

Концертну програму представили викладачі й учні школи мистецтв, вихованці зразкової студії естрадного співу «Надія» й міської гімназії.
Біля пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС теж зібралось чимало ковельчан – ліквідатори, їх родини, представники підприємств, установ та організацій, молодь.
Благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП, протоієрей Анатолій Александрук разом з духовенством відслужили панахиду за загиблими та померлими ліквідаторами аварії на ЧАЕС.
По завершенню присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника.










 

Читайте також:

26 квітня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти