Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі розроблено проект Програми щодо забезпечення житлом учасників АТО на умовах співфінансування

У Ковелі розроблено проект Програми щодо забезпечення житлом учасників АТО на умовах співфінансування

У Ковелі розроблено проект Програми  щодо забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які брали безпосередню участь в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2021 роки.
Саме це і стало темою  обговорення під час зустрічі міського голови Олега Кіндера  з учасниками антитерористичної операції .

Олег Олексійович ознайомив присутніх з основними напрацюваннями і повідомив, що на державному та обласному рівнях такої Програми поки немає. Це  ініціатива міської влади. Житло на умовах співфінансування 50/50 зможуть отримати ті, хто перебуває на квартирному обліку.

Як поінформував Олег Кіндер, він уже провів перемовини із забудовниками щодо зменшення вартості на помешкання у новобудовах  міста саме для учасників АТО і вони пішли на поступки  та готові до співпраці.

Хлопці запропонували організувати зустріч з представниками будівельних компаній з питань надання розстрочки. Також вони виявили бажання оглянути квартири в новобудовах та попросили їх ознайомити з Порядком взяття на квартирний облік.

Наступна зустріч з цього приводу відбудеться 5 квітня о 10.00 в залі засідань міськвиконкому (каб 316, вул.Незалежності, 73).

Подаємо проект Програми для ознайомлення та внесення пропозицій
Програма
забезпечення житлом учасників бойових дій, інвалідів війни, які
брали  безпосередню участь в антитерористичній операції, а також
членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначених
категорій  на  2017 – 2021 роки

1. Визначення проблеми, на розв’язання якої  спрямована Програма
    
    Програма забезпечення житлом учасників бойових дій, інвалідів війни, які брали  безпосередню участь в антитерористичній операції, а також членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначених категорій  на  2017 – 2021 роки (далі-Програма) розроблена на підставі  Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Житлового кодексу Української РСР.
    Цільові державні програми не можуть у повному обсязі вирішити житлові проблеми забезпечення житлом учасників бойових дій, інвалідів війни, які брали безпосередню участь в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначеної категорії. Тому питання їх житлового забезпечення за допомогою (із залученням) бюджетних коштів місцевого рівня стало одним із пріоритетних завдань органів місцевого самоврядування.
    Станом на 01.03.2017р. у виконавчому комітеті Ковельської міської ради на квартирному обліку перебуває 39  учасників бойових дій, які брали  участь в антитерористичній операції (надалі – АТО),  6  інвалідів війни та 2 сім’ї загиблих (померлих) військовослужбовців учасників АТО.
    Програма спрямована на розв’язання гострої соціальної проблеми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які брали безпосередню участь в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначених категорій (надалі – учасники Програми). 

2. Визначення мети
    Метою Програми є сприяння у вирішенні проблем забезпечення, поліпшення житлових умов на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які брали безпосередню участь в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначених категорій.
3. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, терміни виконання завдань та заходів
    3.1. Реалізація Програми здійснюється шляхом придбання житла на умовах співфінансування для учасників Програми.
    3.2. У зазначеній Програмі беруть участь учасники бойових дій, інваліди війни, які брали безпосередню участь в проведенні антитерористичної операції, а також члени сімей загиблих (померлих) військовослужбовців зазначеної категорії, статус яким надано відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», які перебувають на квартирному обліку.
    Скористатись відповідним правом може один із членів сім’ї загиблого лише один раз. До членів сім’ї загиблого належать ті, хто перебував разом з ним на квартирному обліку. Якщо ці особи на обліку не перебували, членами їх сімей визнаються ті, хто проживав разом з ними на день загибелі:
1) один з подружжя,  який  не одружився  вдруге;
2) діти, які не мають своєї сім’ї, або хоч і мають свою сім’ю, але стали інвалідами до досягнення повноліття;
3) батьки;
4) утриманці загиблого, яким призначена пенсія у зв’язку з втратою годувальника.
    Особи, які за рішенням Ковельської міської ради отримали у власність земельні ділянки  для будівництва та обслуговування житлового будинку як учасники АТО чи як члени сім’ї учасника АТО, приймають участь у Програмі у разі згоди  на повернення отриманої земельної ділянки у комунальну власність територіальної громади міста Ковеля.
    3.3. Однією із умов участі у Програмі є забезпечення співфінансування учасниками Програми 50-відсоткової ринкової вартості житла за рахунок особистого внеску. Крім того, співфінансування у 50-відсотковому розмірі забезпечується за рахунок коштів бюджету міста (25%) та інших джерел, не заборонених законодавством.
Ресурсне забезпечення Програми наведено у додатку 1.
3.4. Придбання  житла   зазначеним категоріям громадян на умовах співфінансування проводиться відповідно до списку учасників Програми, які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Ковельської міської ради, в порядку черговості.
    3.5. Надання житла зазначеним категоріям громадян на умовах співфінансування здійснюється відповідно до законодавства.
     Загальна площа житла, що складається з однієї кімнати (однокімнатної квартири), яке надається одинокій особі, не може перевищувати 50 кв.метрів.
    Житло, що надається інвалідам війни з числа військовослужбовців, які брали  участь в антитерористичній операції, повинно відповідати вимогам законодавства стосовно доступності для інвалідів, бути благоустроєним, відповідати вимогам статті 50 Житлового кодексу Української РСР.
4. Перелік завдань та заходів Програми, напрями використання бюджетних коштів та результативні показники
    Основним завданням Програми є забезпечення (придбання) житла на умовах співфінансування учасників Програми у 2017-2021 роках     (Додаток 2).
    Використання коштів за відповідною Програмою здійснюється шляхом придбання житла для певної категорії громадян, зазначеної у розділі 3 Програми.  При цьому, співфінансування за рахунок коштів бюджету міста здійснюється після внесення відповідної суми особою, що братиме участь у придбанні житла.   
5. Фінансування Програми
    Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету міста, інших не заборонених законодавством джерел та власних коштів учасників Програми, які забезпечуються житлом на умовах співфінансування.     Формування потреби в коштах для виконання Програми на відповідний рік здійснюється за поданням фінансових розрахунків відповідальними виконавцями Програми. Внесок громадян, яким надається житло, здійснюється безпосередньо на рахунок продавця або забудовника житла.
   
6. Координація та контроль за ходом виконання Програми
    Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює перший заступник міського голови та постійна комісія міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення.
    Відділ обліку, розподілу та приватизації житла протягом двох місяців року, наступного за звітним, подає на розгляд міської ради звіт про виконання Програми.     
 








 

Читайте також:

31 березня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти