Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі - виставка скульптур Олександра Грицая

У Ковелі - виставка скульптур Олександра Грицая

Нещодавно в Ковелі відбулась цікава мистецька подія – відкриття персональної виставки професійного скульптора Олександра Грицая.
Автор народився у 1970 році в селі Бережці Любомльського району. В Ковелі начався в училищі за фахом «Різьбяр по дереву». Пізніше здобув освіту в Харківському художньо-промисловому інституті за спеціальністю «монументально-декоративне мистецтво» та на кафедрі скульптури отримав кваліфікацію художника архітектурно-декоративної пластики.
З 2007 по 2012 рік працював у Москві в художній майстерні скульптора Л. Баранова. Тут Олександр спеціалізувався на ліпленні, формуванні з гіпсу, обробці бронзових скульптур, переведенні гіпсових робіт у дерево.
Творчість видатного скульптора відома в різних містах України та за кордоном. Його роботи знаходяться в приватних колекціях поціновувачів мистецтва. Вперше свої майстерні твори Олександр Грицай представив у Волинському краєзнавчому музеї у 1988 році. Пізніше брав участь в обласних художніх та всеукраїнських виставках у Харкові, Луцьку, Києві, Тернополі. Він був постійним учасником виставок галереї "Артефакт" в Москві. Роботи, що експонувались, були виконані з різних матеріалів - дерево, латунь, бронза, камінь, гіпс. Це говорить про те, що автор не зупиняється на чомусь одному, а знаходиться в постійному творчому пошуку. Крім того, Олександр Грицай працює ще й з архітектурно-художніми рішеннями на громадських об’єктах (іконостас для церкви с. Бережці, різьблені виносні кіоти, «Розп’яття» та вівтар для костелу у Харкові. та ін.)
У виставковій залі експонується 28 оригінальних скульптурних робіт, серед яких є рельєфи та кругла скульптура. Є також і замальовки та фото робіт автора. Представлений меморіальний знак Небесній Сотні, який митець виконував для Луцька.
Кожен, хто прийшов на відкриття виставки, міг насолодитися вишуканістю класичного мистецтва та зрозуміти справжню природну красу людського тіла. Свого учня прийшов привітати Іван Панасюк, який навчав Олександра різьбі та розпізнав талант в молодому юнакові. До вітань долучився художник Микола Конопацький.
Запрошуємо ковельчан та гостей міста відвідати виставку та поринути у чарівний світ мистецтва.

Василина Столярчук, науковий співробітник
 Ковельського історичного музею




Читайте також:

22 березня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти