Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Напередодні Водохреща рятувальники нагадують основні правила безпеки на воді

Напередодні Водохреща рятувальники нагадують основні правила безпеки на воді

Водохреща - велике християнське свято, що завершує новорічно-різдвяний цикл. Аби відчути чудодійну силу води, люди її не тільки п’ють, а й купаються у крижаних водоймах. Вони вірять, що це забезпечує силу та здоров’я на весь наступний рік. Однак, незважаючи на те, що існує повір'я, що під час цього обряду не може статися ніякої біди, рятувальники закликають дотримуватися правил безпеки.
Вони звертаються до громадян та рекомендують купатися у спеціально обладнаних місцях, які мають спуск з поручнями, а також у присутності медичної та рятувальної служби. Забороняється занурюватись особам, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння! Необхідно прислуховуватись до свого організму, щоб уникнути переохолодження. Напередодні свята варто проконсультуватися з лікарем. Людям з захворюваннями легень та серцево-судинної системи брати участь в обряді забороняється!
За два тижні до купання необхідно підготувати організм до холоду, обтираючись рушником, змоченим у холодній воді, приймаючи контрастний душ, а також практикувати короткочасне перебування на відкритому повітрі у мінімальній кількості одягу.
Не рекомендується різко пірнати або стрибати у воду. Потрібно заходити повільно та обережно, лише на кілька секунд, не занурюючись з головою. Для того, щоб не впасти та не отримати травм чи забоїв необхідно одягати взуття на неслизькій та рельєфній підошві. Аби уникнути переохолодження візьміть з собою рушник чи ковдру. Після занурення обітріться, одягніться в теплий одяг та випийте гарячого чаю.
Якщо ви все ж таки купаєтесь у місцях, де немає рятувальної чи медичної служби та виявили у себе наступні ознаки: тремтіння, блідість, посиніння шкіри губ, біль у пальцях рук та ніг, можете сміливо констатувати: ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ!
У такому випадку необхідно негайно йти додому, лягти у ліжко під ковдру та обкластись грілками, температура яких не перевищує 36 С. Якщо побіліли щоки, ніс, вуха, достатньо розтерти їх чистою рукою до почервоніння і появи поколювання.
Можна використовувати для розтирань суху вовняну тканину та розчин спирту або горілки. Після відновлення температури тіла випити гарячого чаю чи кави. Ні в якому разі не можна поливати обморожені ділянки гарячою водою! Якщо на шкірі виникли напухання та пухирі, а температура тіла не повернулась до норми – викличте швидку допомогу.
До цих порад варто прислухатись, щоб не отримати травм чи переохолодження. Бережіть своє життя та здоров’я!

Ковельський МРВ УДСНС України у Волинській області
 

Читайте також:

17 січня 2017
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти