Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі в небо злетіли голуби з побажаннями миру і щастя рідній Україні

У Ковелі в небо злетіли голуби з побажаннями миру і щастя рідній Україні

Учора ковельчани провели міську акцію з нагоди Міжнародного дня миру. Подібний культурно-тематичний захід не вперше проходить у Ковелі і вже став традиційним.

У заході взяли участь представники влади, освітяни, учні загальноосвітніх навчальних закладів та громадськість.

Ведучі Іван Сидорук та Альона Сарапіна розповіли присутнім, що Міжнародний день миру був проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй та присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах всередині держав, так і між усіма країнами та народами. Щороку 21 вересня люди у понад 100 містах світу об’єднуються у Ході Миру.Окрім цього, Генеральна Асамблея заявила, що 21 вересня відзначається як день глобального припинення вогню і відмови від насильства.
«Для більшості мешканців планети Земля мир – це повсякденна реальність. Ще 3 роки тому і для України цей день був не більше, ніж дата в календарі. Зараз поняття та утвердження миру як ніколи актуальне для нашої країни», - наголосили ведучі та закликали присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам'ять про героїв, загиблих під час революції Гідності та в АТО.

До акції долучилась і секретар міської ради Віра Федосюк, яка адресувала вітання її учасникам, подякувала за активну громадянську позицію та побажала ковельчанам терпіння, витримки і сили, надії на світле майбутнє, а головне – мирного неба.

Учениці 7 класу ЗОШ №7 Юлія Музичук та Анна Северин прочитали тематичні вірші. Власний твір «Хай буде мир» презентувала педагог-організатор ЗОШ №5 Іванна Сиротюк.

З патріотичним вітанням – піснею «Про мир і дружбу» звернулася до небайдужих земляків Аліна Ковальчук – солістка народного художнього колективу студії естрадного співу «Нові таланти» Палацу учнівської молоді імені Івана Франка.

На завершення діти випустили в небо жовто-блакитні кульки та голуби з побажаннями, надіями та сподіваннями, що Україна буде мирною і щасливою державою.

Людмила Посполітак,
методист Палацу учнівської молоді ім. Івана Франка












 

Читайте також:

22 вересня 2016
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти