Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковель прийшли нові інвестори: між ними та міською владою підписано договір про співпрацю

У Ковель прийшли нові інвестори: між ними та міською владою підписано договір про співпрацю

У Ковелі розпочинає свою діяльність  компанія ТОВ «ОЗОН  ІНВЕСТМЕНТ»  (Нідерланди). Вона  реалізовуватиме проект дегазації полігону твердих побутових відходів.

Між міською радою, комунальним підприємством «Добробут», на балансі якого перебуває поліго, та ТОВ «ОЗОН  БІОГАЗ  КОВЕЛЬ  ІНВЕСТМЕНТ» (що входить до групи компанії ТОВ «ОЗОН  ІНВЕСТМЕНТ» та зареєстрована в Ковелі) підписано Договір про співпрацю та взаємодію щодо впровадження заходів, спрямованих на зменшення шкідливих викидів полігону ТПВ з метою поліпшення екологічної безпеки.

Попередньо на сесії міської ради його схвалили депутати.

Міський голова Олег Кіндер зазначив, приємно, що цей проект  впроваджуватиметься у Ковелі. На його думку, співпраця буде вигідною для усіх сторін.
Олег Олексійович наголосив, що прихід нових інвесторів в місто – це хороший знак для інших бізнес-структур та чимало преференцій для громади – фірма буде сплачувати податки у місцевий бюджет, люди отримають робочі місця. А в цьому випадку - це і поліпшення екологічної ситуації.


Генеральний директор компанії  Віталій Тітунін відзначив, що у Ковелі вони швидко знайшли порозуміння з міською владою, відчули, що місто готове до співпраці, було легко вирішувати усі організаційні та юридичні питання. Також  він подякував депутатам, які підтримали їх наміри.

Віталій Олександрович повідомив, що вони якнайшвидше планують провести підготовчі роботи і уже в жовтні розраховують розпочати свою діяльність. На території полігону твердих побутових відходів будуть розміщені спеціальні установки, що примусово вловлюватимуть небезпечний та надзвичайно шкідливий біогаз та перероблятимуть його на електричну і теплову енергію, котру реалізовуватимуть.

Як прокоментував заступник міського голови Андрій Товстига, фірма ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ», яка зареєстрована в Ковелі, сплачуватиме податки до міського бюджету та виділятиме щоквартально 140 тисяч гривень (з урахуванням індексу інфляції) на реалізацію заходів із покращення екологічної ситуації в місті.

Подібні проекти також компанія має намір здійснити в Луцьку, Сумах, Чернівцях, Кіровограді. Але саме у Ковелі було найшвидше пройдено всі процедурні питання і створені необхідні умови для роботи.

Читайте також:

02 вересня 2016
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти