Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі відкрили пам’ятник «Борцям за волю України»

У Ковелі відкрили пам’ятник «Борцям за волю України»

Сьогодні, на День Незалежності, у Ковелі відбулось  відкриття пам’ятника «Борцям за волю України».

Сотні ковельчан зібрались на урочистості на бульварі Лесі Українки, де знаходиться монумент. Тут 19 серпня 1990 року у Ковелі вперше було піднято синьо-жовтий стяг, у 1997 році встановлено символічний камінь, на якому ковельчани закарбували напис, що саме тут постане пам’ятник «Борцям за волю України».

Міський голова Олег Кіндер, звертаючись до присутніх, зауважив: «Ми вшановуємо Героїв, які були відважними силою духу і завжди готовими стати в бій за свою рідну землю. Це -  і учасники визвольних змагань, і ветерани війни, і наші новітні герої –   бійці  антитерористичної операції та революції Гідності»

Олег Олексійович сказав, Ковель давно очікував на цю подію. Але напевно для всього свій час. Ідея пам’ятника виношувалась довгі роки, були різні пропозиції, думки, побажання.


Від себе та громади він висловив вдячність  народному депутату Степану Івахіву та його благодійному фонду «Патріоти Волині» за те, що допомогли здійснити мрію багатьох ковельчан.  

 В свою чергу його помічник Наталія Маленицька передала вітання  від Степана Петровича та наголосила, що він з радістю долучився до спільної справи- встановлення пам’ятника «Борцям за волю України». Це його подарунок місту Ковелю.

Автори ідеї -  творчий колектив ПП «Кузня Росич» із селища Рокитне Київської області. Вони зазначають, що кожен елемент композиції символічний, є нагадуванням про події, що пробудили українців до боротьби і народили справжню українську націю.

За словами  Наталії Маленицької, керівник проекту Юрій Виродов брав участь у подіях на майдані, він є волонтером. І в ці дні він повіз допомогу нашим бійцям на схід. Тож його серцю дуже близька тема боротьби за волю і незалежність. І він втілив її в монументі, що постав у Ковелі.


Пам’ятник освятив  благочинний УПЦ КП міста Ковеля настоятеля храму Дмитрія Солунського протоієрей Анатолій Александрук з  духовенством.

Відсьогодні про нескореність і силу духу нашого великого народу ковельчанам  буде нагадувати монумент, символ –  пам’яті і вдячності борцям за волю України. На ньому викарбувані слова:
«Вклоніться їм за те, що живетé.
Усім – хто впав за Волю, за Ідею!
І свічку покладіть, де стоїте́,
Щоб святість сяяла над нашою землею!»  

Головний посил монументу – закарбувати в пам’яті і свідомості українців подвиг побратимів, що горою стали  на захист свободи, гідності і справедливості, нагадувати новим поколінням, що наше майбутнє ми творимо власноруч кожного дня, кожної миті, і лише від нас залежить, яким воно буде.

На завершення присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника та вклонилися всім захисникам рідної землі.




































Читайте також:

24 серпня 2016
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти