Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Проблему ліквідації стихійної торгівлі в Ковелі необхідно розв’язувати спільно

Проблему ліквідації стихійної торгівлі в Ковелі необхідно розв’язувати спільно

У Ковелі, як і в багатьох інших містах України, залишається актуальною проблема стихійної торгівлі. Міська влада постійно здійснює заходи щодо її ліквідації. Втім, через деякий час торговці повертаються на звичні місця.
Впродовж останніх років зроблено чимало, аби створити місцевим підприємцям та сільгоспвиробникам належні умови для торгівлі, які б відповідали санітарним вимогам та правилам безпеки. Завдяки партнерським стосункам влади та підприємців забезпечено функціонування сільськогосподарського ринку на вулиці Ярослава Мудрого, 44 (мікрорайон Ковеля-ІІ). Крім того, обладнано достатньо торгових місць в павільйонах і на територіях Привокзального та Центрального ринків для мешканців із прилеглих  районів, які приїздять до Ковеля із сільгосппродукцією, вирощеною в індивідуальних господарствах та на присадибних ділянках.
Громадянам, які здійснюють торгівлю у невстановлених місцях, слід пам’ятати, що вони можуть бути притягнуті до відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме:
ст.160 «Торгівля з рук у невстановлених місцях». Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – тягне за собою накладання штрафу від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17.00-119.00 грн. + судовий збір) з конфіскацією предметів торгівлі або без такої, торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами – тягне за собою накладання штрафу від шести до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі (102.00 - 255.00 грн. + судовий збір);
ст. 164 «Порушення порядку провадження господарської діяльності». Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом, тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 34000 тис. грн. + судовий збір) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.
Жителі міста повинні розуміти, що придбаний у невстановленому місці товар у випадкової людини, в умовах, які не відповідають нормам його зберігання, у будь-який момент може стати загрозою для здоров’я покупця та його родини. Лише адміністративні заходи стихійну торгівлю не знищать повністю допоки продавці не усвідомлять, що порушують закон і ставлять під загрозу здоров'я споживачів. Отож проблему розв’язувати маємо спільно: продавці, покупці, влада та правоохоронні органи.

Відділ торгівлі, побуту
та захисту прав споживачів
виконавчого комітету міської ради 

Читайте також:

31 березня 2016
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти