Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Ковель підписав меморандум про співробітництво з міжнародним благодійним фондом «Чотири лапи»

Ковель підписав меморандум про співробітництво з міжнародним благодійним фондом «Чотири лапи»

Між виконавчим комітетом міської ради та міжнародним благодійним фондом «Four Рaws» («Чотири Лапи») підписано меморандум про співробітництво. До цієї благодійної організації міська влада звернулась за допомогою у впровадженні процесу гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин, що на сьогодні є досить актуальним.

«Four Рaws» був заснований в 1988 році в Австрії як благодійний фонд, що підтримує ініціативи із захисту тварин. З 1994 року проект працює на міжнародному рівні і має представництва у дванадцяти країнах.

Проект уже активно впроваджується таких містах України: Рівному, Житомирі, Миколаєві, Києві, Запоріжжі, Львові, Калуші. Основна діяльність – проведення вакцинації собак, що мешкають на вулицях, та позбавлення їх репродуктивної функції хірургічним шляхом з подальшою ідентифікацією.

Ці заходи дозволяють контролювати розмноження та чисельність безпритульних тварин.
Завдяки підписаному меморандуму наше місто розраховує на можливість отримати ресурси та  досвід проведення системної та ефективної роботи з гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин.

З метою обговорення деталей  проекту у Ковель прибула Олександра Лісчишина, координатор міжнародного благодійного фонду «Four Рaws» в Україні. У ході робочої зустрічі за участю міського голови Олега Кіндера, посадових осіб виконавчого комітету, керівників комунальних служб  були узгоджені першочергові кроки подальшої співпраці.

Як поінформувала координатор, у рамках реалізації проекту у місто приїжджає група спеціалістів, які відловлюють, обстежують та стерилізують безпритульних тварин. Вакцинованих та прооперованих собак зі спеціальними кліпсами на вухах повертають назад на вулиці міста. Зазвичай діє дві мобільні хірургічні клініки. Організація має всі відповідні дозволи та ліцензії на проведення вищевказаних робіт, використовує медичні препарати, дозволені українським законодавством.

Місто бере на себе зобов’язання з координації та допомоги у реалізації проекту, зокрема, забезпечення харчування та проживання спеціалістів організації «Four Рaws».

У Ковелі впровадження проекту стане можливим, як тільки будуть узгоджені всі юридичні питання та українське представництво проекту отримає фінансування на наступний рік.

Читайте також:

24 листопада 2015
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти