Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Через спекотну погоду зростає кількість пожеж

Через спекотну погоду зростає кількість пожеж

З ініціативи міського голови Олега Кіндера відбулась нарада з керівниками садівничих масивів щодо недопущення виникнення пожеж в садівничих масивах внаслідок спалювання післяжнивних залишків та сухої рослинності. Участь у ній взяли начальник відділу з питань цивільного захисту Юрій Дідковський, заступник начальника Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік, голови садівничих масивів «Машинобудівник», «Будівельник», «Білий налив», «Дружба», «Калина», «Урожай». Приводом для зустрічі стала напружена ситуація, яка склалася у зв’язку із зростанням кількості пожеж, що виникають внаслідок неконтрольованого спалювання сухої рослинності. З початку 2015 року в місті Ковелі та Ковельському районі виникло 84 пожежі, з них - 16 на дачних масивах. Найчастіше їх причинами ставало необережне поводження з вогнем.
Начальник відділу з питань цивільного захисту Юрій Дідковський звернувся до присутніх голів садівничих масивів з проханням більш активно вести інформаційну роботу серед садоводів та попереджати їх про адміністративну відповідальність та шкоду екології і здоров’ю, яку завдає спалювання сухої рослинності та сміття. Окрім збирання врожаю та наведення порядку на дачних ділянках, в літню пору люди досить часто використовують заміські території як місця для сімейного відпочинку. Тож окрему увагу варто приділяти дітям, які можуть залишитися без нагляду дорослих. Переважна частина випадків пожеж сталися саме через недотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку чи спалюванні сухої рослинності.
Заступник начальника Ковельського МРВ УДСНС України у Волинській області Володимир Войтанік наголосив, що спалювання післяжнивних залишків може стати неконтрольованим і зупинити такі пожежі вкрай важко. Інколи вони призводять до знищення дачних будиночків та загибелі людей. На жаль, значна робота, яку проводять рятувальники серед населення, не дає помітних результатів. Факти спалювання продовжуються, тому території садових товариств є об’єктом підвищеної уваги збоку рятувальників, особливо зараз під час дачного сезону.
У зв’язку із сухою спекотною погодою різко зростає ймовірність виникнення пожеж, причиною яких є необережне поводження з вогнем. Ковельський МРВ УДСНС України у Волинській області нагадує, що категорично забороняється самовільно спалювати стерню, суху траву та післяжнивні залишки, за що передбачено адміністративну відповідальність за статтею 77-1 КУпАП у вигляді штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Також за порушення правил пожежної безпеки передбачена адміністративна відповідальність за статтею 175 КУпАП.
Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки, адже кожен необережний вчинок може спричинити лихо! У разі виникнення пожежі звертатись за до служби порятунку за номером «101». 

Юрій Дідковський,
начальник відділу цивільного захисту 

Читайте також:

12 серпня 2015
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти