Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Конференція освітян: успіхи та завдання

Конференція освітян: успіхи та завдання

Традиційно у кінці серпня відбулась педагогічна конференція, яка зібрала близько 300 ковельських педагогів.

      Привітав освітян міський голова Олег Кіндер. Він подякував  за належну підготовку навчальних закладів до 1 вересня, побажав успішної роботи.   «Залишається кілька  днів до початку нового навчального року. Приємно відзначити, що всі педагогічні колективи міста відповідально поставились до вирішення проблем  галузі. Завдяки Вам, батькам, місцевому бюджету вдалося провести ремонтні роботи в закладах. Запевняю Вас, що проблеми і потреби освіти завжди будуть в центрі уваги Ковельської міської влади. Ми готові до діалогу, обговорення наших спільних проблем та прийняття важливих рішень», - наголосив у своєму виступі Олег Олексійович.
 
    
Начальник управління освіти Віктор Бичковський доповів про результати розвитку загальної середньої та дошкільної освіти у 2013-2014 роках, а також зупинився на основних завданнях освітян на новий навчальний рік.

Одним із пріоритетів у роботі  міської влади Ковеля було і залишається вирішення питання щодо збільшення  місць в дошкільних навчальних закладах. Результатом втілення цих планів є відкриття нової групи в ДНЗ №7, яка працює з минулого року.
Завершено реконструкцію  ДНЗ №1. Тут  відкриваєтьсяч чотири додаткових групи, у яких дошкільну освіту здобуватиме понад 120 дітей. За кошти міського бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію переобладнання  приміщення дитсадка.  Торік 300 тисяч гривень з казни міста використано на капітальний ремонт даху  дошкільного закладу.
     Цього року рішенням міської ради на реконструкцію першого та шостого садків з метою  створення в них додаткових місць з міського бюджету виділено майже один мільйон гривень. Ще буде використано 430 тисяч  на придбання меблів та обладнання  для цих дошкільним закладам та для ДНЗ №№4,9.
 Підтримує цю справу народний депутат України Степан Івахів та його благодійний фонд «Патріоти Волині»
  У новому навчальному році на базі існуючих дошкільних навчальних закладів у Ковелі додатково буде відкрито сім груп, чотири - в першому і по одній  - в ДНЗ №№4,6,9.  Їх матиме змогу відвідувати близько двохсот дітей.
Чимало головний освітянин говорив і про успіхи, яких досягли учні та педагоги шкіл. Зокрема,  цього року, як і минулого, наші випускники порадували найвищим балом  за результатами ЗНО. 200 балів отримав Олександр Поліщук (гімназія) з історії України та Карацай Ольга (ЗОШ №10)  - з української мови та літератури.
Завдяки злагодженій роботі управління освіти та навчальних закладів 99% випускників 11-х класів ЗНЗ міста  здобувають освіту у вищих навчальних закладах різного рівня акредитації та  21 випускник працює. 
На третьому (обласному) етапі Всеукраїнських олімпіад команда учнів Ковеля з 2009 по 2012 роки посідала ІІІ місце в загальнообласному рейтингу. За підсумками 2012-2013 та 2013-2014 навчальних років  ковельчани утримують другу позицію.
У місті діє система роботи з обдарованими дітьми, яка передбачає покрокове, циклічне виконання заходів, спрямованих на виявлення, розвиток і підтримку обдарованих учнів:
Упродовж кожного навчального року за результатами участі учнів у предметних олімпіадах, інтелектуальних і творчих конкурсах, спортивних змаганнях поновлюються шкільні та міський банк „Обдарованість”, що дає змогу відстежити динаміку та результативність розвитку учнів, поширювати досвід роботи вчителів.
Щороку в місті організовується робота 11 секцій Ковельської філії ВОМАН, які працюють на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Заняття у секціях відвідують у середньому 125 учнів ЗНЗ міста впродовж року. 

Серед завдань, які озвучив Віктор Бичковський: робота над  оптимальною наповнюваністю груп у ДНЗ; зміцнення матеріально-технічного та навчально-методичного забезпечення профільного навчання; розширення мережі поглибленого вивчення навчальних предметів у 8-х та 9-х класах; розширення мережі комп’ютерних класів.


      Педагоги різних навчальних закладів у виступах зупинилися на питаннях розвитку дошкільної та початкової освіти у Ковелі, патріотичного виховання школярів, інновації в управлінській діяльності.

За високі результати у педагогічній роботі ряд місцевих освітян отримали Подяки управління освіти.


 

Читайте також:

29 серпня 2014
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти