Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі вшанували загиблих визволителів молитвою

У Ковелі вшанували загиблих визволителів молитвою

Щороку 8 травня напередодні свята Перемоги у Ковелі вшановують воїнів, загиблих у 1944 році під час визволення міста. На мітинг пам’яті біля братської могили, де знайшли спочинок понад півтори тисячі солдат, зібралося чимало ковельчан: представники міської влади, духовенство, ветерани війни і праці, військовослужбовці, учнівська молодь. Хвилиною мовчання вони вшанували пам'ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.
Звертаючись до присутніх, міський голова Олег Кіндер зауважив, що День Перемоги, віддаляючись від нас у часі, не відходить у забуття. Священна пам’ять завжди у наших серцях. Події Великої Вітчизняної не повинні згаснути в народній пам’яті. Олег Олексійович подякував ветеранам, побажав здоров’я та довголіття, висловив сподівання, що кожен прийдешній день приноситиме тільки радісні новини, даруватиме щастя і родинний затишок.  
До учасників мітингу звернувся голова первинної ветеранської організації  закладів охорони здоров’я Григорій Макарчук. Він зазначив, що під час війни пліч-о-пліч воювали солдати різних національностей. І ця інтернаціональна дружба об’єднала їх заради Перемоги. Він також звернувся до молоді, аби вони частіше приходили на це святе для ковельчан місце, аби воно ніколи не було забуте, бо тут поховані ті, кому ми завдячуємо своїм життям і мирним небом.
Від учнівської молоді слова вдячності звучали від учня 10 класу ЗОШ №1 Павла Грицика. Для молодого покоління переможці Великої Вітчизняної завжди будуть прикладом патріотизму. Тож старшокласник від імені своїх однолітків запевнив ветеранів, що вони берегтимуть пам’ять про їх подвиги і робитимуть усе необхідне, щоб зберегти і відстояти мир і незалежність України. 
Панахиду за загиблими при визволенні Ковеля відслужили представники  духовенства міста. Разом із ними схилили голови в молитві й присутні. На завершення мітингу поклали квіти до підніжжя пам’ятника. А потім усі разом виконали Гімн України.










 

Читайте також:

08 травня 2014
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти