Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Колекцію «Кобзарів» представлено у Ковельському історичному музеї

Колекцію «Кобзарів» представлено у Ковельському історичному музеї

В рамках відзначення 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка у Ковельському історичному музеї експонується тематична виставка «Шляхами Тараса Шевченка». Відвідувачам музею пропонують оглянути цікаву добірку збірок творів поета, його портретів. Проте головний акцент експозиції - колекція «Кобзарів» різних років видання.
У фондах Ковельського історичного музею зберігається й факсимільне видання «Кобзаря» 1860 року і точна копія друкованої «Малої книжки» Тараса Шевченка 1984 року видання. Остання цікава тим, що до неї увійшли вірші поета, написані власноруч з поправками та доповненнями. Унікальним є й фототипічне видання позацензурного примірника «Кобзаря» 1840 року, оригінал якого зберігається у Науковій бібліотеці імені М. Горького в Санки-Петербурзі (Росія).
Особливу увагу серед експонатів виставки привертає книга «Заповіт», видана Академією наук Української РСР 1960 року, у якій вірш написаний сорока мовами світу.
За словами головного зберігача фондів Ковельського історичного музею Мирослави Мороз, усе це безцінне надбання до музею передав місцевий громадський діяч, колекціонер Володимир Осіюк. Загалом музейний фонд з доброї волі ковельчанина поповнився на дві сотні цікавих та рідкісних книг, які й покладені в основу тематичної виставки «Шляхами Тараса Шевченка».
Крім літератури, у виставковому залі представлені також книжкові мініатюри на Шевченківську тематику (екслібриси), портрети Кобзаря.
Діятиме виставка впродовж місяця. 

Читайте також:

20 березня 2014
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти