Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Навчання працівників чергово-диспетчерських служб

Навчання працівників чергово-диспетчерських служб

На території м. Ковеля знаходиться значна кількість потенційно-небезпечних об’єктів та об’єктів зі ступенем високого ризику від провадження господарської діяльності. Виникнення аварійної ситуації на даних підприємствах може безпосередньо загрожувати як працівникам, так і населенню, яке проживає на прилеглих територіях.
Для постійного контролю за станом техногенної безпеки, організації проведення аварійно-рятувальних робіт, оповіщення формувань та служб, керівного складу, працівників створюються чергово-диспетчерські служби. Від фахової підготовки диспетчерів та рівня їх практичної навченості залежить запобігання можливим аварійним ситуаціям та своєчасне реагування при їх виникненні.
З цією метою, згідно розпорядження міського голови від 28.12.2012 року № 424-р «Про організацію функціонального навчання у сфері цивільного захисту в 2013 році», з 4 по 6 лютого на Ковельських міських курсах цивільної оборони проходили функціональне навчання працівники, які входять до складу чергово-диспетчерських служб суб’єктів господарювання міста. Для закріплення отриманих знань слухачами та проведення практичних занять була здійснена навчальна екскурсія на виробничу базу Ковельського управління водопровідно-каналізаційного господарства. В умовах диспетчерського пункту «Ковельводоканалу» присутні мали можливість ознайомитися з нормативними документами щодо організації чергово-диспетчерської служби, обладнанням та оснащенням робочих місць.
Начальник УВКГ «Ковельводоканал» Юрій Савчук розповів присутнім про діяльність підприємства, організацію і порядок проведення оповіщення персоналу об’єкта і населення, яке потрапляє в зону дії можливої надзвичайної ситуації. Запрошений на практичні заняття головний інженер ТзОВ «Компанія «Калина» Ігор Мар’юсик ознайомив всіх зі специфікою роботи чергово-диспетчерської служби на своєму підприємстві, та функціонуванням системи раннього виявлення надзвичайної ситуації та оповіщення у випадку її виникнення, яка на даний час встановлена тільки на цьому підприємстві.
Під час проведення занять досвідом ділилися також представники ПАТ «Ковельмолоко», Волинського ЛВУМГ, ПТМ «Ковельтепло», Ковельського УГГ ВАТ «Волиньгаз» та Ковельської філії ПАТ «Волиньобленерго».
В ході навчальної екскурсії присутні на практиці побачили роботу чергового диспетчера, ознайомилися з його діями в режимах повсякденної діяльності, підвищеної готовності та під час надзвичайних ситуацій.
Аналізуючи проведені навчання можна з впевненістю сказати, що вони сприяли отриманню слухачами додаткових знань та вмінь, дали можливість здобути новий досвід, який вони зможуть використати в своїй діяльності у майбутньому.
На завершення навчальної екскурсії головний інженер «Ковельводоканалу» Олександр Дудка ознайомив присутніх з особливостями виробничого процесу та відповів на їх запитання.


Відділ з питань надзвичайних ситуацій
та цивільного захисту населення  

Читайте також:

08 лютого 2013
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти