Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Відбулось чергове засідання Громадської ради

Відбулось чергове засідання Громадської ради

 У ньому взяли участь керівники міста, депутати міської ради, громадські активісти.
 
У ході роботи було розглянуто бюджет громади на 2022 рік. Міський голова Ігор Чайка та начальник фінансового управління Валентина Романчук зосередились на тих його аспектах, що стосуються розвитку міста та сіл.
Наголошувалось, що фінансова спроможність значною мірою зросла за рахунок того, що чимало нових підприємств зареєструвалось у нашому місті. Для цього багато попрацювала міська влада.
Тож  бюджет громади на цей рік складає понад 819 мільйонів гривень, що на 154 мільйони більше, ніж у 2021. Бюджет розвитку у 2022 році (з нього фінансуються капітальні ремонти, будівництво, закупівля дороговартісного обладнання) - понад 146 мільйонів гривень, що у два рази більше, ніж торік.
 
Серед масштабних проєктів — початок реконструкції Привокзальної площі та центральної частини міста. Проходитиме реконструкція шляхопроводу через залізничні колії на вулиці Незалежності.
Цьогоріч розпочнеться реалізація проєкту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення у місті Ковель Волинської області шляхом технічного переоснащення світильників на основі LED технологій» у співпраці з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією. 
У нинішньому році майже утричі більша сума коштів виділяється на заклади освіти. Там планують провести ремонти харчоблоків, санвузлів. 
 
Міський голова зауважив, що усіх обіцянок він дотримує. І у громаді ремонтуються двори, дороги. У минулому році  роботи з благоустрою були затримані у зв'язку з тим, що в Україні ліквідовувалась Державна архітектурна будівельна інспекція. Тож довго не вдавалось отримати дозволи на початок робіт.
 
На сьогодні ці повноваження передаються на місця, хоча процес теж надто затягнувся.  Ігор Чайка розповів, що місто готове прийняти ці функції. Для цього створено спеціальний структурний підрозділ, який і буде займатись цими питаннями. 
 
Про виконання Програми соціального захисту окремих категорій мешканців територіальної громади Громадську раду інформувала  начальник управління соціального захисту населення Софія Сагаль.
 
Були запитання у присутніх було до  медичного директора Центру ПМСД Олега Кубая. Найперше він розповів про стан вакцинації. За його словами,  дві дози вакцини отримало 26 тисяч 700 мешканців нашої громади. Також значна кількість  мають уже перше щеплення.
Олег Кубай нагадав, що у нашій громаді працює два пункти та два центри вакцинації. Вони знаходяться у стоматполіклініці (Незалежності, 75, каб 13),  поліклініці ЦРЛ (вул Театральна,16, каб. 36), в амбулаторії села Тойкут та на залізничному вокзалі.
 
Люди висловили нарікання на роботу окремих сімейних лікарів.  Медичний директор вважає, що кожен  випадок має розглядатись окремо. Втім, він не заперечує, що проблеми існують: значно зросло навантаження на медичних працівників, недостатньо фахівців.
 
На запитання членів Громадської ради також відповідали перший заступник міського голови Тарас Яковлев та секретар міської ради Оксана Багнова. 
 
Підбиваючи підсумки зустрічі, Ігор Чайка подякував усім за роботу та закликав всіх до конструктивної співпраці.
 

Читайте також:

26 січня 2022
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти