Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі обговорювали питання підняття вартості проїзду в міському транспорті

У Ковелі обговорювали питання підняття вартості проїзду в міському транспорті

У сесійному залі Ковельської міської ради відбулися громадські слухання з обговорення проєкту рішення виконавчого комітету щодо підвищення вартості проїзду у міському транспорті. Головувала на них секретар міської ради Оксана Багнова У зібранні взяли участь працівники виконавчого комітету, перевізники, ковельчани.
Варто нагадати, що востаннє тарифи переглядались у січні 2019 р. (рішення виконавчого комітету від 10.01.2019 року № 34).
 
Торік до міського голови звернулись підприємці з проханням їх переглянути  та встановити  вартість проїзду для дорослого населення у розмірі семи гривень, для студентів — п'яти і школярів — чотирьох.
 
За словами начальника управління  економічного розвитку та торгівлі Юрія Кондратовича,  збільшення  ціни на квиток  - економічна необхідність і є кілька причин для прийняття такого рішення. Зокрема, подорожчали запчастини, паливно-мастильні матеріали,  зросла мінімальна зарплата. Крім того, з 2019 року,  коли встановлювались  тарифи, значно зменшився пасажиропотік. Середня кількість перевезених людей за день одним ТЗ  у 2018 році  становила 400 чоловік.
Розпорядженням міського голови була створена робоча група, яка вивчала ситуацію на сьогодні. За її даними у 2021 році одним рейсом  скористалось  лише  299 пасажирів.
До присутніх звернувся підприємець Віктор Шевчик, Він наголосив, що нинішні тарифи уже давно невиправдані. Нині перевізникам важко говорити про рентабельний бізнес. Вони не можуть вкладати кошти у розвиток і просто виживають. 
Свою позицію з цього питання також висловив перший  заступник міського голови Тарас Яковлев. На його думку, на сьогодні це навіть  не підняття тарифу, а приведення його у відповідність до собівартості. Втім, потрібно все одно думати над тим, як осучаснити рухомий склад і дати можливість ковельчанам та гостям міста їздити в комфортних автобусах.
“У нинішньому році нам потрібно усім разом попрацювати над тим, аби   мешканці громади відчули позитивні зміни. Міська влада зосередиться на розвиткові інфраструктури. Планується встановлення нових зупинок, інформаційних табло, буде поліпшувати якість доріг, - сказав Тарас Яковлев.
 
Разом з тим, прошу перевізників провести роботу з водіями, аби вони  толерантно ставились до пасажирів. Останнім часом  ми чуємо дуже багато нарікань на їх роботу” .
 
Після обговорення, присутні одноголосно підтримали проєкт рішення. У ньому, зокрема йдеться: встановити тарифи на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в розмірі 7 гривень для дорослого населення; 4 гривні – студентів вищих, професійно-технічних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл.
 
Далі це питання  буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету.

Читайте також:

10 січня 2022
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти