Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Бюджет Ковельської міської територіальної громади на 2022 рік прийнято

Бюджет Ковельської міської територіальної громади на 2022 рік прийнято

Сьогодні, 23 грудня,  на черговій сесії прийнято бюджет Ковельської міської територіальної громади на 2022 рік. 
У пріоритеті залишаються роботи з благоустрою,  ремонт доріг і прибудинкових територій, житлово-комунальне господарство, освіта, культура, охорона  здоров’я, соціальний захист.
 
Начальник фінансового управління Валентина Романчук поінформувала, що обсяг фінансового ресурсу громади на наступний рік складе понад 819 мільйонів гривень, що на 154 мільйони більше, ніж у нинішньому році.
Базовим джерелом наповнення загального фонду бюджету залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, частка якого в прогнозованому обсязі доходів загального фонду (без урахування трансфертів) становить  понад 50 відсотків, а це понад 284 мільйони. Наступного року  відрахування податку на доходи фізичних осіб до  бюджету громади буде не 60 відсотків як у попередні роки, а 64. Але це лише на один рік, аби врегулювати питання щодо енергоносіїв на опалювальний період на 2021-2022 роки. 
 
Значні надходження прогнозуються з податку на прибуток підприємства комунальної власності міста, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, від плати за землю фізичними та юридичними особами, від акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів), акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного пального.
 
Бюджет розвитку  у 2022 році становитиме (з нього фінансуються капітальні ремонти, будівництва, закупівля дороговартісного обладнання) понад 146  мільйонів  гривень, що у два рази більше, ніж цьогоріч.
 
У наступному році у Ковелі розпочнуться реконструкції центрального парку  ім. Лесі Українки та Привокзальної площі. 
 
Здійснюватимуться необхідні роботи щодо розширення міського кладовища, що знаходиться в районі вул. Варшавської.
 
Проведуть капітальний ремонт на вулицях Відродження (від Т.Боровця до ФОКу) Леонтовича, Пушкіна, Грабовського.
Крім того, буде здійснюватись  поточний ремонт доріг, зокрема, методом напівпросочування.
 
Також відремонтують прибудинкові території за адресами: Грушевського, 7; Володимирська 79-81; Незалежності, 55, 57, 61, 69а; Незалежності 76,78; Заводська,5; Кониського, 9; Сагайдачного, 6 Мічуріна; Міцкевича, 3; Володимира Кияна, 47-49. 
 
Гроші будуть  спрямовані на прокладання мереж водовідведення, що по вулицях Вітовського, Цинкаловського, Батуринській, Костомарова, Тютюнника, Миколайчука. 
 
У наступному році розпочнеться реалізація проєкту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення у місті Ковель Волинської області шляхом технічного переоснащення світильників на основі LED технологій» у співпраці з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією.
 
Проходитиме реконструкція шляхопроводу через залізницю на вулиці Незалежності.
 
У 2022 також заплановані роботи в закладах освіти. Капітальні ремонти: приміщення  ЗДО №9  «Пролісок»,  пральні ЗДО №1, харчоблоків ЗДО №6 та ліцею №1,   санвузлів  ліцею №10, ЗДО №5 та №6; даху ЗЗСО №8. На ліцей Олени Пчілки чекає будівництво багатофункціонального спортивного майданчика, а восьму школу — інклюзивного майданчика. Біля другого корпусу ліцею №3 Лесі Українки буде облаштовано територію.
 
Також у 2022 кошти спрямують на реконструкцію будівлі школи під дитячий садок у селі Білин, а приміщення амбулаторії у селі Заріччя переобладнають під відкриття двох груп ЗДО “Сонечко”.
 
Зміни очікують і на заклади культури та спорту. Зокрема, розпочнеться реставраційний ремонт приміщення історичного музею на вулиці Степана Бандери. Буде здійснюватись капітальний ремонт покрівлі художньої школи, частини покрівлі будівлі ДЮСШ №1, реконструкція опалення басейну КДЮСШ ім. Євгена Кондратовича.
 
Фінансові ресурси, які отримає Ковельське МТМО, планують використати на капітальний ремонт колишньої  дитячої поліклініки на вулиці Олени Пчілки, 19 під розміщення консультативно-поліклінічного відділення лікарні. Крім того, відбуватиметься ремонт покрівлі будівлі нового корпусу з переходами центральної лікарні МТМО по вул. Олени Пчілки, реконструкція будівлі харчоблоку з галереєю під клініко-діагностичну лабораторію.
 
Діятиме у наступному році і Громадський бюджет.










 
 

Читайте також:

23 грудня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти