Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

У Ковелі вшановують захисників України

У Ковелі вшановують захисників України

У переддень свята – Дня захисників та захисниць України в Ковелі біля пам’ятника борцям за волю України відбувся урочистий мітинг.
Звертаючись до ковельчан, міський голова Ігор Чайка  зауважив, що  14 жовтня, у День Покрови,  ми відзначаємо - День захисників та захисниць України, річницю утворення УПА, День козацтва.  Це  символізує зв’язок поколінь, героїчні традиції нашого народу і дарує упевненість, що все в Україні буде добре. Бо над нами – захист  Пресвятої Богородиці.
Він висловив вдячність ветеранам війни, військової служби, учасникам національно-визвольних змагань,
військовослужбовцям, учасникам АТО та ООС, волонтерам. Побажав усім миру, благополуччя та міцного здоров’я,  злагоди і порозуміння у суспільстві, добра кожній родині.  
 
А також Ігор Чайка презентував тематичну експозицію з промовистою назвою «Зерно».  
 
“Кожен, хто віддав життя за рідну землю, продовжується  в своїх дітях. Ви можете бачити 14 портретів воїнів нашої громади, які полягли за Україну, і портрети їх дітей”, - зауважив він.
 
Нині уздовж бульвару Лесі Українки розміщені світлини: Абрамчука Олександра, Артемука Олександра, Вишневського Олега, Данилевича Романа, Дем’яника Сергя, Задорожнього Андрія, Кияна Володимира, Кірєєва Ігоря, Кравчука Миколи, Мостики Андрія, Тарасюка Олексія, Шиліка Анатолія, Ярмолюка Олександра, Корнача Сергія. 
 
А також сфотографовані, за згодою матерів, 18 дітей різного віку: Артемуки – Максим, Іван, Дарина; Тарасюк Дарина; Ярмолюки – Максим та Нікіта; Шиліки – Тетяна і Артем; Данилевич Іванна; Вишневські – Євген та Соломія, Кірєєва Тетяна; Задорожні – Андрій та Анна; Корнач Дарина; Кравчуки – Ілля і Таїсія; Киян Данило. 
Також до присутніх звернувся кіборг Віталій П’ясецький : «Боротьба ще не завершилася, тому що українці  продовжують відстоювати свою державу. 
На кожному опорному пункті, на лінії розмежувань стоять українські бійці. Вони там, щоб ми могли жити спокійно в незалежній країні. Пам’ятаймо про це».
Цього осіннього дня усіх єднало спільне бажання - миру в нашій країні,  Гімн нашої держави, який виконав муніципальний духовий оркестр.
 
Пам’ять про загиблих патріотів – захисників України вшанували хвилиною мовчання, а панахиду відслужили священники Православної Церкви України.

Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Потому учасники мітингу пройшли до Меморіалу Слави, де була освячена оновлена стела на честь загиблих в АТО земляків та  Героїв Небесної Сотні.






Читайте також:

13 жовтня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти