Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Партнерство волинських міст

Партнерство волинських міст

Сьогодні у Ковелі перебували народний депутат України Ігор Гузь, а також делегації  з Володимира-Волинського і Нововолинська на чолі з міськими головами Ігорем Пальонкою та Борисом Карпусом.
Як сказав нардеп, у Ковель вони приїхали з конкретною метою – перейняти досвід.
 
Міський голова Ігор Чайка привітав таку ініціативу: «Ці контакти нам будуть лише на користь. Нам є, що повчитися один в одного. Думаю, що ті об’єкти, які ми Вам покажемо, достойні, аби про них говорити і вони варті Вашої уваги».
Тож представницьке товариство побувало на ПТМ «Ковельтепло».  Директор Володимир Бойко розповів про те, що  зроблено за останні роки, аби досягти ефективності в роботі.
Дуже багато було запитань до Володимира Івановича. Гостей здивував навіть  той факт, що гаряча вода у багатоповерхівках ковельчан є цілий рік. Вони були вражені модернізацією, яку здійснено,  загалом організацією роботи.
 
Після побаченого, міський голова Володимира-Волинського Ігор Пальонка  сказав, що  вестиме перемовини з  Володимиром  Бойком, аби він приїхав до них  і проаналізував їх систему теплопостачання. 
 
«Щоб у майбутньому, вкладаючи кошти у  розвиток, це було  ефективно. Сфера теплопостачання у Вас на дуже високому рівні. Це звучить і у Києві, що у Ковелі ця галузь розвивається найкраще. Дуже сподобалось і ми будемо до цього прагнути у Володимирі», - зауважив Ігор Пальонка.
 
Наступною зупинкою став стадіон «Локомотив», де зараз ведуться роботи з будівництва футбольного поля та легкоатлетичних доріжок. 
Ігор Чайка розповів про історію відновлення цього об’єкта, зведення якого  розділено на три черги. На першу –  Транскордонний центр діалогу культур Ковель отримав  фінансування у рамках програми транскордонного співробітництва ЄС “Польща-Білорусь-Україна 2014-2020”. На другу – благоустрій та будівництво усіх необхідних мереж були спрямовані власні кошти міста. На будівництво спортивного ядра - 20 мільйонів гривень надійшло з державного бюджету.
 
Своїми першими враженнями поділився народний депутат Ігор Гузь: «Ми побачили надзвичайно потужне підприємство теплових мереж. Дуже красива історія зі стадіоном «Локомотив» і  Транскордонним центром діалогу культур. Як на мене, це спортивний об’єкт номер один в нашій області, який ми отримали за останні 30 років. З такою інфраструктурою Ковелю потрібна футбольна команда другої ліги. Про лікарню ми теж багато чули хорошого. Зрозуміло, що ця зустріч буде всім корисною».
 
Делегацію у Ковельському МТМО зустрів Генеральний директор Валентин Вітер. Він провів екскурсію приймальним відділення, яке чекає на своє відкриття. Дві третини коштів – 16 мільйонів гривень на його реконструкцію було виділено із бюджету громади, 8 мільйонів – державне фінансування.. Усі відзначили, що тут усе зроблено за європейськими стандартами. 
Похвалився керівник медзакладу і надсучасним медичним обладнанням, яке було придбане за останні роки. Йшлося й про те, що наша лікарня є лідером в Україні за кількістю пакетів медичних послуг, за якими отримує кошти відповідно до Програми медичних гарантій.
 
Також Валентин Вітер анонсував, що у Ковелі 21 вересня відбудеться міжнародна конференція «Актуальні питання органного донорства в Україні». У питаннях трансплантології  медики теж мають хороші напрацювання і прагнуть їх удосконалити.
 
Гості подякували за прийом та запросили найближчим часом відвідати їх міста, де вони теж мають, що показати і готові поділитись досвідом у тих сферах, де вони досягли успіху.







 

Читайте також:

17 вересня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти