Дорогі друзі!

Інтернет-ресурс, на якому ви перебуваєте, припинив свою роботу.

Представляємо Вам нову версію сайту Ковельської міської ради: https://kowelrada.gov.ua.

Сьогодні у школах ковельської громади пролунав перший дзвінок

Сьогодні у школах ковельської громади пролунав перший дзвінок

Сьогодні у школах нашої громади відбулися урочистості з нагоди Дня знань.  Цьогоріч за парти сіло 10 тисяч 753  учні, з них - 983 першокласники.
 
Загомоніло, розцвіло від дитячих посмішок подвір’я ЗЗСО-ліцей №10. Після літніх канікул зустрілися вчителі, друзі, однокласники,  батьки. Усі діляться враженнями, спогадами, планами.
На свято Першого дзвоника сюди завітав міський голова Ігор Чайка. У зв’язку з карантином у школі святкову лінійку окремо провели для першокласників, п'ятикласників та учнів десятих класів. 
За словами директора Світлани Шворак, у цих дітей сформовано нові колективи, вони знайомляться зі своїми класними керівниками. Всі інші — одразу пішли на перші уроки.
 
90 хлопчиків і дівчаток вперше сьогодні переступили поріг десятого ліцею. Перша вчителька, нові знайомства та новий статус – школяр. Що коїться у душах цих маленьких і дещо розгублених шестирічок важко уявити.
І перше слово директора Світлани Іванівни: “Мої особливі слова для Вас маленькі українці — першокласники. Ласкаво просимо до нашої ліцейної родини. Нехай кожен день навчання буде для Вас — днем знань, відкриттів, особистих досягнень”.
 
Міський голова Ігор Чайка, звертаючись до майбутніх будівельників, лікарів,  айтішників,  бізнесменів побажав їм гарно навчатися та здійснити усі свої мрії,  зустріти добрих і надійних друзів. 
У кожної школи свої традиції. У десятій - особлива повага Державним символам, увага - нашим Героям сьогодення. На лінійці  Прапор України - в руках учасника АТО, параду до 30-річчя Незалежності України в Києві Ігоря Жабюка. Знамено ліцею тримає голова шкільного Братства учнівського самоврядування Катерина Олещук.
Перший дзвінок, який покликав маленьких ковельчан у мандрівку країною знань, дає директор Світлана Шворак. Сьогодні цю почесну місію  виконав  також  міський голова.
 
Потому Ігор Чайка привітав і п’ятикласників з початком навчального року.
 
“Мені надзвичайно приємно сьогодні бути у десятому ліцеї. Неможливо забути виховну годину у вашому закладі. Пригадую, як одна дівчинка попросила, аби ми зробили дорогу на вулиці Міцкевича. І так радісно їй повідомити і всім  Вам, що її побажання виконано”.
 
Також  міський голова  подякував школярам за те, що вони долучились до програми Громадський бюджет.  Проєкт закладу “Здорова дитина — здорова Україна” набрав найбільше голосів. Тому незабаром у школі з'явиться спортивний майданчик.  А за активну участь в екологічному проєкті у подарунок школа отримала стільці мішки. До речі,спробував на них посидіти і мер.
Кожен вчитель сам обирав тему для першого заняття. Втім, всі вони були присвячені 30-річчю Незалежності України. На уроці в одинадцятикласників побував Ігор Чайка.


Спілкуючись з випускниками, він побажав їм зосередитись на навчанні,  аби згодом вступити в омріяний ВУЗ:  
“Після того, як закінчите школу, не забувайте, що саме тут ви отримали фундамент для свого життя. Сьогодні у Вас урок “Україна починається з тебе”.  Переконаний, коли ви будете ставати дорослішими, так само і дорослішатиме наша країна. Вона буде розвиватись і  завдяки Вам.  Думаю, Ви всі будете гордитись, що Ви громадяни такої великої, європейської держави”.
Поспілкувався міський голова з вчителями. Подякував за працю, за креативність, активну позицію, за відданість обраній справі.
 
Представники міської влади сьогодні взяли участь в урочистих заходах з нагоди Першого дзвоника. Зокрема, секретар міської ради Оксана Багнова завітала у восьму школу.
 
Радість свята з колективом ЗЗСО-ліцей №7 розділила заступник міського голови Наталія Маленицька. Керівництво, педагогів та учнівську молодь  ліцею №13 вітав заступник міського голови Віктор Жигаревич. Вдалого нового навчального року побажав учасникам урочистостей, які відбулися у ліцеї №3 імені Лесі Українки,  керуючий справами виконавчого комітету Іван Чуліпа. Начальник управління освіти Віктор Бичковський побував у Гішині, Доротищах і Тойкуті.
 
З новим навчальним роком! З новими успіхами і досягненнями! 



 










 
 
 
 
 

Читайте також:

01 вересня 2021
Ковель VS Covid
Станом на 04.02.2022 
Захворіли за добу: 149
Одужали за добу: 81
Кількість хворих  в стац. МТМО: 45
Фотогалерея
Служба зайнятості
Посилання на сайти